fbpx
"Atena Premium je ekstra djevičansko maslinovo ulje visoke kakvoće za profinjena nepca i znalce koji od ovog proizvoda očekuju izvrsnost. Ima srednje do intenzivno izraženu voćnost u mirisu po plodu masline i zelenoj travi, po jabuci i rajčici. U ustima dominira intenzivan okus po bademu koji je ugodno zaokružen s notama artičoke i rukole. Izraženog je intenziteta lijepo balansirane gorčine i pikantnosti, što je rezultat visokog udjela fenolnih spojeva u ovom ulju.


Atena Slavač je ekstra djevičansko maslinovo ulje blagog okusa koje će zadovoljiti široki krug potrošača koji prefeiraju blaga maslinova ulja. Nježnog je mirisa po zrelom plodu masline, mekanog okusa po zrelom voću i izraženih cvjetnih nota. Harmonična gorčina i pikantnost su blagog do srednjeg intenziteta, ali uz dominantnu slatkoću ovog ulja."
"Kako samo ime ovog iznimnog maslinovog ulja govori, Atena predstavlja prehrambenu i kulturnu povijest otoka Hvara. Zamišljeno kao spoj tradicije i suvremene tehnologije, ovo ekstra djevičansko ulje govori o shvaćanju koncepta terroira, koji okus i karakteristike proizvoda veže uz osobitosti mikrolokacije iz koje dolazi, ali i važnosti dizajna koji naglašava priču o Hvaru kao otoku duge povijesti. Ime Atena govori o mitskom porijeklu masline, stabla koje u kulturnom i simboličkom smislu predstavlja stvarnu i zamišljenu granicu Mediterana, jamčeći i život i zdravlje onima koji konzumiraju njezine plodove. Pakirajući svoje izuzetno ulje u keramičke boce, ime OPG-a priziva sjećanje na amfore i kamenice u kojima se nekoć čuvalo ovo tekuće zlato. Atena nije monosortno ulje, kakva obično nalazimo u modernim gastronomskim pričama o sljubljivanju ulja i ostalih namirnica, ali takav pristup doista zaslužuje. Atena je stolno ulje u najboljem smislu, ono koje će istaknuti i zaokružiti okus svega što takne, a uz njega će čak i komadić kruha i sira postati opojna i očaravajuća okusna avantura."

TRUSTPILOT RECENZIJE

Što naši kupci kažu o našim proizvodima?

Highly recommend! Delicious olive oil! Perfect for any meal. Would definitely buy again.
Liquid gold in beautiful bottle! Great taste,great color, packed in special ceramic bottle. Treat yourself with this healthy product!
It's hard to explain it in words. If you are an olive oil lover, this would be the crown jewel of Hvar olive oil production. I can only recommend it! It is truly something else.